Bli en vinnare

Bli en vinnare

Efter en lång paus så har vi beslutat att köra igång bloggen igen. Det här inlägget handlar om en fråga jag ofta får hur blir man en vinnare! En vinnare bestämmer man sig för att vara många tror att man föds till att bli en vinnare men det stämmer ej. Jag brukar säga till dom jag coachar att det finns en linje under linjen är förlorarna och över linjen är vinnare. Det man måste fråga sig själv är vilken sida av linjen vill jag vara på sen göra jobbet som krävs för att inte bara vara där utan framförallt stanna på rätt sida av linjen.

När man jobbar som coach så är det viktigt att hela tiden fokusera på det man kan påverka sen bygga styrkor aldrig tänka på svagheter eller hinder på vägen utan se möjligheter. Jag personligen lämnar aldrig nått åt slumpen därför slutade jag träna andra för kände att jag ej kunde ge dom allt jag kunde och då var det bättre att låta andra ta över. Idag ångrar jag mitt beslut för ser många tyvärr som slutat av fel anledning istället för att kriga på. Men både kropp,hjärna och familjesituation med två små barn gjorde att jag drog mig tillbaka. Johan vela också gå sin egen väg och var självklart att stötta han för den resan han gjorde med mig vart ju ganska bra men långt ifrån klar var vi. Nu har vi bestämt att resan skall återupptas och fler skall få chansen att jobba med oss framöver. Exakt hur det upplägget kommer se ut kommer vi att dela med oss utav här i bloggen framöver. 

Jag är snart redo att hjälpa fler att bli en vinnare ge er rätt förutsättningar och jobba fram en planering som kommer ge er en extra växel men det är ni själva som måste ta beslutet vilken sida av linjen vill vi vara på?

Livet är inte lätt tvärtom extremt tufft, men det jobb man väljer att lägga ner är det resultat man på sikt får. Det viktiga är hur man lägger upp sin träning, när man skall vila och när man skall köra extra det är olika val man måste själv göra innan man kan ta hjälp av en coach att bli bättre. Jag personligen älskar att se en adept köra extra pass efter spelad ex tennismatch,köra serve,eller returer eller som i hockey öva skott mm. Att jobba som coach är precis som tränings livet en livsstil. Den livsstilen har jag verkligen ej levt upp till senaste åren men nu skall det bli en ändring deluxe på den biten också. Just nu är det ju virus tider och då är det perfekt att köra extra allt man bara orkar för att kunna ta igen det man har tappat. Sen är det ju ingen hemlighet med mina skador mm men pannbenet styr mig och jag vill satsa igen är extremt hungrig på att hjälpa andra igen. Men tuffaste resan nu ett tag är att jobba mot mig själv, den resan har varit extremt tuff och många gånger har jag varit under linjen men det viktiga ärt att jag aldrig ger upp när jag vill nått! därför kommer jag snart vara tillbaka igen men resan är tuff och extremt smärta har jag känt många gånger. Men det jag vet är att det är smärta som min olycka påminner mig om hur lyckligt lottad jag var som överlevde och nu kan förmedla mitt kunnande vidare till er som behöver hjälpen.

Glädje,attityd,fokus är det viktigaste plus träningsviljan att varje dag vilja bli bättre på det man gör. Ingen kan påtvinga resultat utan det måste ni själva vilja ge allt i alla lägen. Träna och bygg upp er planering efter den satsning ni valt göra. Lyssna på råd se det ej som negativt utan tänk att varje gång ni får nån annan att ge er råd så kan det ju vara precis det ni behöver. Via Twitter, Instagram så följer jag många av er och ser er jobba men ej nog hårt, så gör det så skall ni få se det ger resultat. Har ni nått ni känner ni ej är nog bra på så träna extra just på det så kommer den svagheten att bli en styrka också på sikt. Att vara en talang är både bra och mindre bra, man har ofta lätt att slappna av för att allt i början går som på räls. Men det man skall tänka på är att köra rätt sorts upplägg för tiden när uppförs backen slår till gör många mentalt svaga så träna rätt, ta rätt rådgivning men framförallt låt er glädje och vilja styra er väg inte vad nån säger att ni kan bli för dom vet inte det men det vet ni innerst inne.

Att coacha är nått jag är riktigt bra på, oavsett om det är inom företagande eller träning så jobbar vi fram en vinnande väg tillsammans.

Jag är säker vill vara en del i att hjälpa just dig att hitta din vinnande väg frågan du skall ställa dig vill du ha min hjälp?

Nu kör vi järnet igen /Mats

Talang utveckling

Talang utveckling

Får ofta en fråga som jag nu tänkte ge några värdefulla tips till er föräldrar som har ett mycket talangfullt barn.
Flesta frågorna jag får hur kan vi lättast hantera alla utbrott mm som vårt barn får på en sekund och har du några bra tips på hur vi kan hjälpa till att få allt att bli bra eller lider mitt barn av AdHd? Det är en bra fråga med många svar som kan variera. Men det viktiga är att ni lyssnar och förstår ert barn och behovet som gör att olika saker händer. Kan vara trötthet,näringsbrist eller en enorm press inifrån som barnet ej klarar av att hantera just nu. Alla talanger jag fått äran att hjälpa personligen har lätt kunnat få en bokstav eller två, men när man jobbar tätt och lär barnen hantera sina olika tankar och inte bara brusa upp för första tanken utan lära sig tänka rätt i olika situationer då kommer ni se snabbt att barnen blir lugnare och utvecklingen går framåt. Stoppar man upp, sätter press då kommer bara utvecklingen att gå åt fel håll. Det viktigaste oavsett om man är en supertalang eller bara en helt vanlig liten kille eller tjej är att man har extremt roligt i sin idrott eller aktivitet. Syns rätt tidigt barns talang och vilka områden dom behärskar snabbt det man ofta glömmer är dom områden som ej utvecklas lika snabbt och som kan bli enorma stoppklossar längre fram i livet när talangen ej räcker till längre.

Vet vad jag pratar om har själv två barn med en enorm talang men där många bitar gör att viljan att prestera ibland slår fel och en osäkerhet kommer in i bilden. Därför tänkte jag beskriva hur jag som många anser är en extremt duktig tränare hur jag jobbar med mina egna barn Theo och My. Theo är ju nu 6 år och där har vissa bromsklossar fått han att bli frustrerad över små saker men som man han i tanken vet detta fixar jag lätt men sen inser han oj det där vart lite svårare än jag trodde men hans talang och tidiga utvecklingskurva låter han ej backa utan han skall klara det och dessutom perfekt vilket ej går inom allt vilket vi lär han sakta men säkert att allt man vill uppnå måste man jobba hårt för att nå. Men i vissa situationer är det bara så enkelt att allt ej fungerar utan man måste träna och åter träna för att kunna klara olika moment vilket man gör tillslut.

Det viktiga jag personligen säger är att älska det ni vill göra tänk inte så mycket njut bara att hela tiden kunna utvecklas och det gör både Theo och hans lilla syster My varje dag. Men det är inte ett lätt liv att fostra två vinnarskallar sen födseln men vet ju rätt bra vad dom tänker och känner igen mig mycket själv i olika situationer så det handlar bara om att vägleda och styra upp så olika bitar faller på plats vissa fortare än andra. Men alla talanger har en sak gemensamt dom hatar att förlora om det så är att springa, läsa eller nå annat så många tråkiga situationer händer när dom är små men ju längre livet tar dom ju mer lär dom sig att hantera olika moment och inser att där skall jag bara vara lugn och lära mig istället för att brusa upp och tro mig veta att jag vet bäst. Men här känner nog många föräldrar igen sig och många barn har tyvärr svårt att få synas eller lysa med sin talang just på grund av att vilja att vinna är så stor att utbrott mm kommer lätt tills dom får verktyg att lära sig hantera olika motgångar i livet.

Skolan måste bli bättre på att ta hand om barn ej sätta en diagnos på dom så fort dom just ser att viljan är lite väl extrem och då blir barn lätt klassade vilket är så extremt fel. Barn mår bra av att tävla men på sina egna villkor och lära sig förlora men på rätt sätt. Theo 75% av tiden är helt underbar sen är 25% just det många kan se och uppfatta för man ser just ej dom 75% vi ser varje dag. Nu tar jag bara våra barn som ett exempel just för att ingen skall känna sig träffad men lovar av alla jag tränat så har minst 65% av barnen extremt svårt att bemästra sina tankar och sin talang.

Har ett ordspråk jag ofta delar med mig utav:
Hårt jobb vinner alltid mot talang i slutändan, så är man extremt talangfull men ej jobbar hårt ändå så kommer man ej komma dit man vill heller.
Men tänk på att ej stressa fram utveckling låt den komma av sig själv var bara ett stöd och peppa alltid ej gnälla, ställa krav mm.

Jag personligen har inte ens tränat Theo ännu utan bara låtit han utveckla sina skilz själv vilket syns enormt just inom Tennis, simning och E-sport. Men den sport han vill verkligen hålla på med ishockey där går det tyngre just för rädslan att misslyckas är så stark men där lär jag han att ta ett steg i rätt riktning varje träning och bara ha extremt roligt. Vet att när rädslan att misslyckas övervinns så kommer Theo flyga fram i sin utveckling även där för det gör han ju i allt annat så handlar bara om att ha tålamod med era barn så kommer dom att förvåna er många gånger vilket Theo och My gör varje vecka hos oss. Jag finns där varje träning visst hade lätt kunna ge han olika bitar redan nu men för mig så är det viktigaste att Theo älskar det han gör för resten kommer av sig själv. Idag fyller han 6år och är sjuk så blir ingen hockeyträning idag heller vilket syns på hans humör men han hanterar det bättre och bättre för varje vecka som går. Personligen är jag extremt glad jag har all min kunskap idag både som tränare men framförallt som pappa så jag ser allt och kan ´hjälpa han hantera saker snabbare och få en negativ tanke till en positiv istället. Därför har jag avstått många coach uppdrag för att finnas vid min härliga grabbs sida både som stöd men framförallt som förebild för han och alla andra som behöver mig. Varför skriver då jag det här blogg-inlägget? jo vill visa att ni är ej ensamma och ju fler som inser att barnen är det inge fel på bara vår egna kunskap att kunna se, hantera olika situationer. Tänk på att ni är inte ensamma ni har två föräldrar i mig och Linda-Marie som kan hjälpa er där många idag blundar där kan vi lätt komma med råd för hur ni skall kunna klara olika situationer så sätt inte en stämpel på barnen lär er hantera situationer och hjälp dom rätt istället. Många är rädda att gå till ställen som kan hjälpa just på grund av en tanke som är så extremt fel att ha nämligen denna! (Mitt barn är det inget fel på) Man är rädd att stämplas som förälder istället för att inse att barnet verkligen behöver hjälpen och att ni som tar hjälp inte är förlorare ni är vinnare för ni vågar ta tag i saker många blundar för att se och resultatet är tyvärr inget roligt när barnen vuxit och ej fått hjälp det mynnar ut i mycket ilska och osäkerhet så ta hjälp innan det är försent. Skolan skyll inte på att ni ej har resurser när föräldrar skriker efter hjälp det är er skyldighet att ge dom resurser så alla bara skall kunna trivas och utvecklas i skolan. Föreningslivet fostrar mycket av det jag valt skriva här så tänk på det när ni skäller på tränare, ledare för att er kunskap tyvärr brister rätt rejält inom många bitar. Hjälp dom istället utveckla era barn så kommer ni se två saker:

Gladare barn och mer självsäkra
Ni får en bredare kunskap

Så hjälp till istället, stötta där ni själv har kunskap och låt andra göra jobbet där ni brister i kunskap då skall ni få se en enorm utveckling precis som jag ofta ser när jag tränat barn, ungdomar som just många redan dömt ut men där olika bitar stoppas upp av anledningar jag ej tänker ta här.

Det här var ett blogg inlägg riktat till föräldrar men även till ni som följer oss och vår resa för att göra fler till en vinnare.
Kommer försöka hinna skriva ett blogg-inlägg i veckan där jag kommer dela med mig utav olika tips,råd och övningar hur ni skall kunna utveckla och ej stanna upp i er utvecklingskurva. Ha en toppen vecka på er nu så skall jag se till att Theo får en riktigt bra 6 års dag trots feber och förkylning.

Vid pennan/ Mats

 

 

Tips System till Stugan eller husvagnen

Tips System till Stugan eller husvagnen

En fråga vi får ofta är hur gör vi för att få täckning i stugan eller i husvagnen? Därför har vi satt ihop ett system just för dig som vill ha en riktigt bra anslutning och även reserv drift vid eventuell drift fel som olika campingar kan ha rätt ofta. 

Vi har därför byggt om en redan riktigt bra 4G Router till att nu vara ultimat för era behov och användningsområden.

ASUS 4G-AC68U LTE WiFi Router

ASUS 4G-AC68U har det senaste mobila bredbandet i LTE kategori 6, som kombinerar två cellulära band för att ge dig internet-nedladdningshastigheter på upp till 300 Mbps så att du enkelt kan dela även de största filerna och strömma 4K UHD-video. Förutom 4G LTE-kapacitet, har 4G-AC68U en dedikerad Gigabit Ethernet WAN-port som kan användas som en kabelförbunden backup-internetanslutning som aktiveras när 4G LTE-anslutningen misslyckas, och som automatiskt växlar tillbaka när tjänsten är återställd. Du behöver aldrig vara utan internetuppkoppling.

Med vår installaionsguide och vårt extra kit så lovar vi att ni kommer ha täckning så det räcker och bli över. Ställen vi testat utrustningen plus vårt extra installations kit Stora Sjöfallet riktigt bra täckning. Längs Kalixälv har vi också testat, Killinge gick också riktigt bra så vi kan lungt säga att ni som kund här har en riktigt bra lösning. 

Extra tillbehör som vi har testat är en övervakningskamera som heter Arlo Go Mobile HD

Kör man via vår installationsguide och även via den App vi kan rekkomendera så har ni ett riktigt stabilt system som ni kan lita på till 100% Plus att alla som köper det här kit av oss får 1år online support på köpet.

Är ni intresserade så kontakta oss gärna för mer information, installationskit varierar från olika användningsområden och även tillbehören.

 

Team Lundgren

Team Lundgren

Då var det dags att sammanfatta vårt arbete med ett Team som jag kommit mycket nära och fått nöjet att både vägleda men framförallt sett växa ihop till en mycket stark enhet som jobbar hårt både i medgång men framförallt i motgång. För ca 16 månader sen vela Johan att jag skulle kika på en liten kille vid namn Holger. Jag sa ärligt Johan jag har inte tiden som krävs men tillslut så gav jag dom chansen så pratade med Patrik över en lunch ihop med Johan och skall vara ärlig jag kände inte att det var rätt men bestämde mig ändå för att åka och se den här lille grabben spela sin turnering inkl sin store bror som jag och när jag ändå for ner så kollade jag in deras matcher. Snabbt insåg jag att det var två grabbar som var livrädda därute på planen och deras mamma gömde sig bakom en bok och vela bara försvinna från hallen. Pappan suckade uppgivet och jag tänkte vill verkligen Johan att jag skall kika in det här vad såg han som inte jag såg?

Nåväl jag bestämde mig för att träffa den här pappan som jag förstod var rätt jobbig så bestämde ett möte med han och Johan och vela höra hans version. Döm om min förvåning när en artig Jörgen presenterade sig och verkligen såg framemot vårt möte jag vart lite ställd där milt sagt. Vi skulle prata 15min som jag satt av vart 2 timmar och wow vilken vilja, vilken kraft han utstrålade och jag förstod rätt snabbt att det här vela jag följa upp så bestämde mig för ett möte med hela familjen inkl Madde livrädd mamma. Vi träffades på ett fik och Jörgen sa snabbt jag står för fikat åt dig och Johan plocka vad ni vill ha och vi satt oss sen vid ett bord en tuff liten grabb och en stor tyst grabb plus två föräldrar. Döm om min förvåning när jag frågade lite om vad deras syn på sin tennis var och vart dom vela nå. Världsbäst sa dom snabbt och jag bara oh är det här samma grabbar jag såg livrädda ut på tennistävlingen? ju mer vi pratade så insåg jag att jag måste ge dom en ärlig chans att visa vad dom går för och framförallt ge dom en möjlighet att få lysa när det just nu såg ut som mörkast.

Vi körde ett test på tre timmar där jag vela se bitar som jag kunde ta med mig om jag nu hoppade på den här satsningen som jag visste skulle kosta enormt inte för dom utan för mig personligen i tid och jobb i studion för att hitta rätt väg. Men wow som dom levererade vart var dom här små rädda grabbarna tänkte jag när dom slog in slag efter slag det så dock inte speciellt bra ut men här finns enorm glöd och utvecklingspotential kom och tänka här får du en utmaning att ta fram ännu ett par barn att våga bli en vinnare. Som inte många vet så gjorde jag just det med två tjejer i Göteborg som hade anknytning till Gällivare här såg jag samma glöd och passion men grymt dåligt självförtroende mm som förklarade varför jag såg det jag såg i tävlingen.

Nu har vi kört vår planerade tid nu är tävlingen till helgen kanske det sista vi gör ihop men wow som ni växt. Visst Gurra du är fortfarande för hård med dig, och Holger du måste inse att du ej kan bli bäst redan nu det kommer ta massa år av tuff och hård träning. Men kom ihåg och det här inlägget skriver jag nu innan tävlingen som nu börjar i morn. Oavsett resultat så har ni visat många att med glädje, attityd och träningsvilja kommer man riktigt långt men träning är en sak match en helt annan.

Men under den här veckan har ni verkligen växt framförallt i det mentala men kan ju erkänna att jag fått jobba stenhårt för att få er att inse varför ni älskar tennis och att resultat kommer med rätt attityd och hårt jobb varje träning. Så ta med er alla era kamrater i klubben och kör hårt nu på alla träningar många av dom har jag fått nöjet att träna många andra kanske jag får träna längre fram om intresse finns. några har jag nu börjat bygga upp en planering för så ni har visat många att med rätt vilja och glädje så kommer fler in i samma härliga GO. För ett som är säkert ni kan aldrig göra den här resan ensam, utan ni behöver all sparring ni kan få plus att ni behöver få riktigt med stryk för att knyta näven och jobba ikapp eller varför inte förbi.

Sista veckan här i Umeå har gett mig så mycket positivt ser hur klubbträningar och mycket annat verkligen fått en kick framåt bra jobbat Patrik med personal. För vill verkligen betona att det jag valt göra och kommer göra i framtiden är att öka intresset kring vår härliga sport och framförallt få fler att vilja göra jobbet som krävs om vi i norr skall på allvar slå oss in med övriga regioner. Men jobbet görs inte på en vecka det tar år och det måste vi göra ihop och starka varandra till att verkligen ta klivet som jag vet många kan om dom vill.

Till Madde och Jörgen tack för att ni vela ha vår hjälp och stort tack för att jag fick ha med Johan på den här resan om han nu tar över eller om vi bygger vidare det beslutet tas nu på Söndag och det vill jag att ni verkligen skall fundera kring. För resultat kommer med hårt jobb, ett team bygger på att alla bitar skall fungera där har ni några grejer jag tagit men lovar er resa har bara börjat både som tennis familj men framförallt som stöttande föräldrar.

Glad jag fått nöjet att utbilda er också och få visa vilka underbara föräldrar ni är och hur mycket rätt du haft Jörgen men som sagt tack räcker med dom orden. Stort tack Johan framförallt senaste veckan har du vuxit och tagit för dig fortsätt med det och sprid din enorma passion för tennis till alla som vill ha den. Se inte det negativa som ett hinder för en bra tränare och mentor hittar en lösning när andra faller tänk på det. Tack Umeå många har jag nu fått nöjet att inspirera många kanske jag tar mig ann men vi gör det ihop och vi växer ihop. Oavsett kunnande så är ni alltid välkomna att diskutera tennis eller familjeproblem med mig precis som jag hoppas att ni ser mig som en vän och kollega.

Är som sagt inte ute efter att köra ett ensam race men loket har jag nu dragit men nu börjar vagnar från hela Sverige att sluta upp härligt nu jobbar vi hårt för alla som vill lira tennis. Kör hårt tennis Sverige sprid er glädje för sporten, sprid er kunskap så kommer kanske ännu fler att få chansen att lysa.

Resan jag och Linda-Marie började har nu börjat sakta men säkert forma sig dit vi hade som mål. Ihop med Christian så har nätverket vuxit och fler vill och är nyfikna på oss det är tack vare er 🙂

Jag personligen behöver ingen status, beröm eller synas att ni som tränar får göra det är belöning nog.

Nu kommer jag ställa mig på läktaren, pusta ut och bara kika härlig tennis under helgen skönt tack vare det hälsotillstånd min kämpande far Torsten jobbar sig igenom, ett steg i taget till målet vi kommer vinna lovar….

Är rätt slut nu och att jag ens for på den här resan är tack vare min underbara Linda-Marie som tar hand om sin far som sitter efter en stroke i rullstol, vår son som kräver enormt mycket tid med oss och nu Torsten wow vilken Stjärna du är och tack att du finns i våra liv. På måndag fortsätter vår kamp för att få rätt vård till Torsten och det kommer vi fixa och familjen Lundgren hälsar till er alla.

Nä nu bara skriva om Wawrinka vs Federer sen blir det skön kväll alla analyser är nu gjorda nu är det upp till er att visa att träningen börjar ge rätt resultat. Vinna eller förlora beror mycket på attityd så gå ut med rätt attityd ni alla som skall spela i Umeå i morgon så kommer ni göra bra ifrån er. Tack för mig! //Mats