Då var det dags att sammanfatta vårt arbete med ett Team som jag kommit mycket nära och fått nöjet att både vägleda men framförallt sett växa ihop till en mycket stark enhet som jobbar hårt både i medgång men framförallt i motgång. För ca 16 månader sen vela Johan att jag skulle kika på en liten kille vid namn Holger. Jag sa ärligt Johan jag har inte tiden som krävs men tillslut så gav jag dom chansen så pratade med Patrik över en lunch ihop med Johan och skall vara ärlig jag kände inte att det var rätt men bestämde mig ändå för att åka och se den här lille grabben spela sin turnering inkl sin store bror som jag och när jag ändå for ner så kollade jag in deras matcher. Snabbt insåg jag att det var två grabbar som var livrädda därute på planen och deras mamma gömde sig bakom en bok och vela bara försvinna från hallen. Pappan suckade uppgivet och jag tänkte vill verkligen Johan att jag skall kika in det här vad såg han som inte jag såg?

Nåväl jag bestämde mig för att träffa den här pappan som jag förstod var rätt jobbig så bestämde ett möte med han och Johan och vela höra hans version. Döm om min förvåning när en artig Jörgen presenterade sig och verkligen såg framemot vårt möte jag vart lite ställd där milt sagt. Vi skulle prata 15min som jag satt av vart 2 timmar och wow vilken vilja, vilken kraft han utstrålade och jag förstod rätt snabbt att det här vela jag följa upp så bestämde mig för ett möte med hela familjen inkl Madde livrädd mamma. Vi träffades på ett fik och Jörgen sa snabbt jag står för fikat åt dig och Johan plocka vad ni vill ha och vi satt oss sen vid ett bord en tuff liten grabb och en stor tyst grabb plus två föräldrar. Döm om min förvåning när jag frågade lite om vad deras syn på sin tennis var och vart dom vela nå. Världsbäst sa dom snabbt och jag bara oh är det här samma grabbar jag såg livrädda ut på tennistävlingen? ju mer vi pratade så insåg jag att jag måste ge dom en ärlig chans att visa vad dom går för och framförallt ge dom en möjlighet att få lysa när det just nu såg ut som mörkast.

Vi körde ett test på tre timmar där jag vela se bitar som jag kunde ta med mig om jag nu hoppade på den här satsningen som jag visste skulle kosta enormt inte för dom utan för mig personligen i tid och jobb i studion för att hitta rätt väg. Men wow som dom levererade vart var dom här små rädda grabbarna tänkte jag när dom slog in slag efter slag det så dock inte speciellt bra ut men här finns enorm glöd och utvecklingspotential kom och tänka här får du en utmaning att ta fram ännu ett par barn att våga bli en vinnare. Som inte många vet så gjorde jag just det med två tjejer i Göteborg som hade anknytning till Gällivare här såg jag samma glöd och passion men grymt dåligt självförtroende mm som förklarade varför jag såg det jag såg i tävlingen.

Nu har vi kört vår planerade tid nu är tävlingen till helgen kanske det sista vi gör ihop men wow som ni växt. Visst Gurra du är fortfarande för hård med dig, och Holger du måste inse att du ej kan bli bäst redan nu det kommer ta massa år av tuff och hård träning. Men kom ihåg och det här inlägget skriver jag nu innan tävlingen som nu börjar i morn. Oavsett resultat så har ni visat många att med glädje, attityd och träningsvilja kommer man riktigt långt men träning är en sak match en helt annan.

Men under den här veckan har ni verkligen växt framförallt i det mentala men kan ju erkänna att jag fått jobba stenhårt för att få er att inse varför ni älskar tennis och att resultat kommer med rätt attityd och hårt jobb varje träning. Så ta med er alla era kamrater i klubben och kör hårt nu på alla träningar många av dom har jag fått nöjet att träna många andra kanske jag får träna längre fram om intresse finns. några har jag nu börjat bygga upp en planering för så ni har visat många att med rätt vilja och glädje så kommer fler in i samma härliga GO. För ett som är säkert ni kan aldrig göra den här resan ensam, utan ni behöver all sparring ni kan få plus att ni behöver få riktigt med stryk för att knyta näven och jobba ikapp eller varför inte förbi.

Sista veckan här i Umeå har gett mig så mycket positivt ser hur klubbträningar och mycket annat verkligen fått en kick framåt bra jobbat Patrik med personal. För vill verkligen betona att det jag valt göra och kommer göra i framtiden är att öka intresset kring vår härliga sport och framförallt få fler att vilja göra jobbet som krävs om vi i norr skall på allvar slå oss in med övriga regioner. Men jobbet görs inte på en vecka det tar år och det måste vi göra ihop och starka varandra till att verkligen ta klivet som jag vet många kan om dom vill.

Till Madde och Jörgen tack för att ni vela ha vår hjälp och stort tack för att jag fick ha med Johan på den här resan om han nu tar över eller om vi bygger vidare det beslutet tas nu på Söndag och det vill jag att ni verkligen skall fundera kring. För resultat kommer med hårt jobb, ett team bygger på att alla bitar skall fungera där har ni några grejer jag tagit men lovar er resa har bara börjat både som tennis familj men framförallt som stöttande föräldrar.

Glad jag fått nöjet att utbilda er också och få visa vilka underbara föräldrar ni är och hur mycket rätt du haft Jörgen men som sagt tack räcker med dom orden. Stort tack Johan framförallt senaste veckan har du vuxit och tagit för dig fortsätt med det och sprid din enorma passion för tennis till alla som vill ha den. Se inte det negativa som ett hinder för en bra tränare och mentor hittar en lösning när andra faller tänk på det. Tack Umeå många har jag nu fått nöjet att inspirera många kanske jag tar mig ann men vi gör det ihop och vi växer ihop. Oavsett kunnande så är ni alltid välkomna att diskutera tennis eller familjeproblem med mig precis som jag hoppas att ni ser mig som en vän och kollega.

Är som sagt inte ute efter att köra ett ensam race men loket har jag nu dragit men nu börjar vagnar från hela Sverige att sluta upp härligt nu jobbar vi hårt för alla som vill lira tennis. Kör hårt tennis Sverige sprid er glädje för sporten, sprid er kunskap så kommer kanske ännu fler att få chansen att lysa.

Resan jag och Linda-Marie började har nu börjat sakta men säkert forma sig dit vi hade som mål. Ihop med Christian så har nätverket vuxit och fler vill och är nyfikna på oss det är tack vare er 🙂

Jag personligen behöver ingen status, beröm eller synas att ni som tränar får göra det är belöning nog.

Nu kommer jag ställa mig på läktaren, pusta ut och bara kika härlig tennis under helgen skönt tack vare det hälsotillstånd min kämpande far Torsten jobbar sig igenom, ett steg i taget till målet vi kommer vinna lovar….

Är rätt slut nu och att jag ens for på den här resan är tack vare min underbara Linda-Marie som tar hand om sin far som sitter efter en stroke i rullstol, vår son som kräver enormt mycket tid med oss och nu Torsten wow vilken Stjärna du är och tack att du finns i våra liv. På måndag fortsätter vår kamp för att få rätt vård till Torsten och det kommer vi fixa och familjen Lundgren hälsar till er alla.

Nä nu bara skriva om Wawrinka vs Federer sen blir det skön kväll alla analyser är nu gjorda nu är det upp till er att visa att träningen börjar ge rätt resultat. Vinna eller förlora beror mycket på attityd så gå ut med rätt attityd ni alla som skall spela i Umeå i morgon så kommer ni göra bra ifrån er. Tack för mig! //Mats